Επενδύοντας στην Ελληνική Αγορά Τουρισμού

 
mail
logo global banner  
 

Επενδύοντας στην Ελληνική Αγορά Τουρισμού

 
 
 

Επενδύοντας στην Ελληνική Αγορά Τουρισμού

Με περισσότερα από 16,000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, πάνω από 6.000 νησιά, και με εδραιωμένη πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στον συγκεκριμένο κλάδο. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά προσφέρει επίσης ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά του τόπου και η γεωγραφική ποικιλομορφία προσελκύουν τα τελευταία χρόνια σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού, ενισχύοντας την εικόνα της Ελλάδας αφενός ως τουριστικού προορισμού παγκόσμιου βεληνεκούς, και αφετέρου ως τουριστική αγορά με εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός στην Ελλάδα υπήρξε από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, με σημαντική συμβολή στην αγορά εργασίας, παρουσιάζοντας συνεχή αύξηση στα έσοδα και στις αφίξεις επισκεπτών.

Την παρούσα χρονική στιγμή, ο τουριστικός κλάδος στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλίας στρατηγικής αναβάθμισης, εστιάζει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και στην προσέλκυση υψηλότερης αξίας τουριστικών ομάδων (επισκέπτες με υψηλά εισοδήματα, επισκέπτες High-net-worth), στην αύξηση του μέσου εσόδου ανά επισκέπτη και στο άνοιγμα της Ελλάδας σε νέες αγορές.

• Εμπλουτισμός του κλασσικού προϊόντος «Ήλιος και Θάλασσα», με έννοιες και υπηρεσίες όπως: ευεξία, πολυτέλεια, τοπική γαστρονομία, με σκοπό την αναβάθμιση και επέκταση των κλασσικών καλοκαιρινών διακοπών

• Θαλάσσιος τουρισμός, όπου γίνονται προσπάθειες αφενός για την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού κρουαζιερόπλοιων, αφετέρου για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της προσφοράς των διακοπών με σκάφος αναψυχής/ ιστιοπλοϊκό.

• Τουρισμός πόλεων, εστιασμένος κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

• Πολιτισμικός και Θρησκευτικός Τουρισμός, ο οποίος έχει ως στόχο την αναβάθμιση και την εκμετάλλευση ορισμένων ιστορικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών μνημείων και μουσείων της Ελλάδας.

• Ιατρικός τουρισμός, ο οποίος αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ευκαιρία ανάπτυξης, υπό την προϋπόθεση ότι το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα συνδυαστεί με επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και υποδομές.

• Συνεδριακός τουρισμός, με στόχο την εδραίωση της θέσης της Ελλάδας και την καθιέρωση της χώρας ως επίκεντρο του συνεδριακού τουρισμού για τους διεθνείς οργανισμούς και τις εταιρίες.


• Σύνθετα τουριστικά καταλύματα με εξοχικές κατοικίες αναπτύσσονται σε παραδοσιακούς και νέους προορισμούς, αξιοποιώντας τον νέο σχετικό νόμο και την νέα άδεια διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών που επενδύουν σε ακίνητα.

Γιατί να επενδύσετε στην Ελλάδα:

Brand value: Πολλοί ελληνικοί προορισμοί αποτελούν από τις δημοφιλέστερες τουριστικές επιλογές παγκοσμίως, ενώ η Ελλάδα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως χώρα που προσφέρει ελκυστικές διακοπές πολυτελείας.

Γεωγραφία και Μορφολογία: Η Ελλάδα, με φυσικούς πόρους εξαιρετικού κάλλους, είναι μία χώρα με μεγάλη γεωγραφική ποικιλομορφία, που διαθέτει από χρυσές αμμουδιές και ηλιόλουστα νησιά, μέχρι χιονισμένες βουνοκορφές και επιβλητικά δάση και συνεπώς προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για διακοπές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
 

Ιστορία και Πολιτισμός: Η Ελλάδα με πάνω από τέσσερις χιλιετίες καταγεγραμμένης ιστορίας, είναι ένας προορισμός με αναρίθμητα και μεγάλης ιστορικής σημασίας μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψιμα από λάτρεις της ιστορίας.

Εγκαταστάσεις και Υποδομές:Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες από 700.000 κλίνες, περισσότερες  από 500 συνεδριακές εγκαταστάσεις, περισσότερες  από  6.000 θέσεις ελλιμενισμού για γιοτ/σκάφη αναψυχής, και απευθείας αεροπορικές συνδέσεις σημαντικών Ευρωπαϊκών αεροδρομίων με 20 ελληνικούς προορισμούς.

Κύριες επενδυτικές ευκαιρίες

• Ιδιωτικοποίηση βασικών τουριστικών και μεταφορικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μαρίνες, περιφερειακά αεροδρόμια, τουριστικά ακίνητα κλπ) από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου


• Δημιουργία πολυτελών τουριστικών θέρετρων, με τη βοήθεια επενδυτικών κινήτρων, όπως κρατικές επιχορηγήσεις και φορολογικές διευκολύνσεις


• Ανάπτυξη εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων και υποδομών, επικεντρωμένα γύρω από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες (γαστρονομία, πολιτισμός, ευεξία, πολυτέλεια), υποκατηγορίες τουρισμού (ιατρικός, συνεδριακός), σημαντικές αγορές (Ρωσία, Ισραήλ, Ασία κλπ) ή δημογραφικές ομάδες (Συνταξιούχοι, Οικογένειες, Ζευγάρια κλπ)

Βασικά Μεγέθη

Συνολική Προστιθέμενη Αξία του Τουρισμού

€28 δισ.1

Τουρισμός ως ποσοστό της Ελληνικής Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας

16%2

Διεθνείς Αφίξεις το 2014

~ 22εκατ.3

Θέσεις Απασχόλησης στον Κλάδο Τουρισμού

657.0004

Αριθμός παραλιών και μαρίνων με Γαλάζιες Σημαίες

393 Παραλίες
9 Μαρίνες

Αριθμός μαρίνων σε λειτουργία

195

Αριθμός θέσεων ελλιμενισμού

6,6616

Αριθμός μνημείων αναγνωρισμένων από την UNESCO ως χώροι Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

177

1. McKinseyreportforTourism,2013
2. McKinseyreportforTourism,2013
3. ΣΕΤΕ,ΤΡΑΠΕΖΑΕΛΛΑΔΟΣ
4. ΣΕΤΕ,2014
5. ΙστότοποςΕΟΤ
6. ΙστότοποςΕΟΤ
7. http://whc.unesco.org/en/statesparties/GR/

Στα πλαίσια των παραπάνω η GLOBAL-ENERGY SolutionsLtdσε συνεργασία με τους πλέον έμπειρους οικονομολόγους και μηχανικούς αναλαμβάνει :

 

-  την εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων.

-  τη σύνταξη και υποβολή επενδυτικών προτάσεων στους αρμόδιους Φορείς.

- την παρακολούθηση της πρότασής σας έως την τελική έγκριση και πληρωμή της επιχορήγησης.

 

Εκπονώντας ένα σωστά δομημένο επιχειρηματικό σχέδιο στον κλάδο του τουρισμού σε συνεργασία με την GLOBAL-ENERGYSolutionsLtd γνωρίζετε ότι θα έχετε μια έμπειρη ομάδα σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας και κατασκευής κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που :

 

- θα εκδώσει όλες τις απαραίτητες άδειες δόμησης, εγκατάστασης και λειτουργίας όπου απαιτούνται.

- θα συντάξει τα αρχιτεκτονικά και λοιπά σχέδια και θα υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ανέγερση των κτιριακών υποδομών.

- θα μελετήσει και θα εγκαταστήσει τα συστήματα θέρμανσης-εξαερισμού-κλιματισμού και κτιριακών αυτοματισμών.

- θα προτείνει και θα υλοποιήσει τις πλέον σύγχρονες και προηγμένες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. 

 

Με την ομάδα των αρχιτεκτόνων και διακοσμητών τηςGLOBAL-ENERGYSolutionsLtd  σας  εξασφαλίζουμε:

- το σχεδιασμό του κτιρίου και των εξωτερικών χώρων πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα λογισμικά.

- την επιλογή των κατάλληλων υλικών και τον σωστό τρόπο τοποθέτησης.

- την επιλογή των επίπλων και ολοκλήρου του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ο οποίος να ταιριάζει με την αρχιτεκτονική και να προβάλλει την ταυτότητα του κτιρίου.

- το σχεδιασμό και την κατασκευή πισινών.

Στραφείτε στον Τουρισμό και τις Υπηρεσίες Φιλοξενίας συμμετέχοντας στον πλέον αναπτυσσόμενο και υποσχόμενο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

 

Τα στελέχη και συνεργάτες της GLOBAL-ENERGYSolutionsLtdείναι στη διάθεσή σας  για περισσότερες πληροφορίες και να σας υποβάλουν προτάσ
 
 
     
--
- message
--
Το E-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κακόβουλο, διότι με βάση το άρθρο 14 του Νόμου 2672/1998(ΦΕΚ 290 τ.Α), περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και οδηγίες για διαγραφή του e-mail του παραλήπτη από την λίστα παραληπτών.
This E-mail is not considered as spam, because according to Greek legislation, it contains sender's information and describes the steps of removing recipient's e-mail from the mailing list.